Update Hygum (DK) demonstratie, Brande (DK) Eurocup, Lochem Grand-National

Op zaterdag 22 juli j.l. reden we een demonstratie run in het Deense Hygum. Sinds enkele jaren zijn we trouwe deelnemer aan dit diesel-only event. De klasse werd iets naar voren gehaald i.v.m. de verwachte weersverandering en vroeg in de avond stond de eerste pro-stock op de baan (de klasse bestaat uit Nederlanders, Denen een Zweed en een Noor). Wanneer het de beurt aan de Blue Hazard is, lukt het optoeren niet goed. Het team besluit de data even na te kijken en het later opnieuw te proberen. Snel daarna is het weer tijd en dit keer lukt het wel. De start is prima, maar net voor de 100 meter valt de motor stil. Dat wordt sleutelen voordat er vakantie gevierd kan worden. Het grootste deel van het team blijft namelijk een week in Denemarken, omdat de zaterdag erna weer een Deense wedstrijd is. Het team heeft de trekker in de dagen na de wedstrijd nagekeken (bij de familie Oppers in het Deense Sønder Felding) en klaar gemaakt voor de Eurocup wedstrijd in Brande.

Gelukkig was de pro-stock klasse als eerste aan de beurt, want er werd slecht weer voorspelt. Er werd met floating finish gereden (allemaal één run). Laat in de klasse is de Blue Hazard aan de beurt. Dit gaf even de tijd om goed naar de baan te kijken, want deze liet zich nog niet zo makkelijk inschatten. Het team overlegd en veranderd flink aan de balans. Op deze baan moet je gokken. Renate toert op, laat de trekker langzaam vertrekken en voert de afgesproken handelingen uit; dit werkt! Als dertiende deelnemer  van de klasse zet de Blue Hazard een eerste afstand weg! Wauw, wat een ontlading voor het team. Nog lang blijft deze positie in bezit, maar enkele toppers gaan er nog overheen. Dit resulteerde in een schitterende vierde plaats. Dat geeft de burger moed na alle tegenslagen! Ook zorgt deze prestatie voor een plaatsing voor het EK via de Eurocup competitie! Hierover later in de nieuwsbrief meer.

Afgelopen zaterdag 5 augustus was het tijd voor de wedstrijd in Lochem voor de Grand-National competitie. Het is onderin het klassement erg spannend en helaas behoren wij hier toe, dus er moest gas gegeven worden. Laat in de klasse is het team aan de beurt en de opdracht was duidelijk. Renate toert op, vertrekt en stuurt de machine naar waar ze hem hebben wilt. De trekker pakt goed grip en er komt veel snelheid in. Helaas zakt het toerental rond de 90 meter helemaal in. Dit resulteerde in een 10e plaats met een gedeelde laatste plaats in het klassement.

In de week na Lochem is de machine een serieuze controle ondergaan en met nog twee Grand-National wedstrijden te gaan is de machine nu op het scherpst van de snede afgesteld. Wij zijn toe aan een goed resultaat in de Grand-National! A.s. zaterdag 12 augustus gaan we naar het Utrechtse Montfoort.