Putten

2e plaats National – 6e plaats Eurocup

Gelukkig was de Blue Hazard ongehavend uit de strijd van Silly gekomen. Na een paar kleine aanpassingen was het tijd om naar Putten te rijden. Op vrijdag reden we voor de National-competitie en op zaterdag voor de Eurocup-competitie.

In twee etappes reisden we af naar Putten. Het is even plannen om op vrijdagavond te rijden met werk etc. Eenmaal aangekomen was het event net zo verzorgd als altijd.
We zetten even de puntjes op de i, poetslap er overheen en klaar voor de wedstrijd. Gelukkig dit keer met vier deelnemers aan de start. Red Attraction had de machine met het nieuwe motorblok om 20.45u aan het lopen en stonden om 21.30u in Putten. Klasse.
Als derde deelnemer stonden we gepland. Lady Green en Dieselross hadden inmiddels ruimschootse full pulls gereden, dus daar gingen wij ook voor. Gas erop. Zo gezegd, zo gedaan dit maal. Prima run, full pull. Op naar de finale. Na een kleine aanpassing in de gewichtsverdeling en het koelen van de motor stond de trekker weer klaar. Na een prima run kwamen we tot een afstand van 100,36 meter. Goed voor een tweede plaats! 1. Lady Green 2. Blue Hazard 3. Dieselross 4. Red Attraction

Het belangrijkste was misschien nog wel dat er geen schade was opgelopen. Eén cilinder werd voorzien van een grotere watertoevoer (nozzle), zodat de temperatuur zou dalen. Verder werd er na wat kleine controles geconstateerd dat we alweer klaar waren voor de volgende wedstrijd!

Zaterdag stonden we met 20 Prostocks aan de start. Er werd gecombineerd Eurocup en Grand-National gereden. We kenden de baan al, dus daar hadden we voordeel van. Verder was het toch even spannend. Drie runs in één weekend is wel echt veel.
Stefan zet Renate voor de sleepwagen. Renate toert op, start voorzichtig en dan kan het gas er vol op. Met een flinke snelheid gaat de Blue Hazard over de baan. Na wat kleine correcties spint de machine bij 93,84 meter uit. Dit bekende een 6e plaats in de Eurocup (12 deelnemers) en 11e plaats van de 20 deelnemers. Dik tevreden!

Morgen rijden we in Aagtekerke voor de National-competitie. Rond de klok van 16.30u zullen we weer live gaan op Facebook voor onze run.