Oud-Vossemeer

Het 25e jaar is geopend.

De eerste wedstrijd stond gepland in Oud-Vossemeer. Na een aantal farmstock klassen, was het de beurt aan de zes Prostock deelnemers. Voor het eerst zal ook de Blue Hazard in deze National divisie deelnemen.

De vrachtwagen was netjes op tijd gereed. Het team heeft alle zeilen bijgezet om alles op en top gereed te hebben. Wat is het een plaatje. Onderaan de nieuwsbrief staan enkele foto’s.

De wedstrijd werd niet wat we ervan gehoopt hadden. Als eerste deelnemer stond de Blue Hazard voor de sleepwagen. Renate toert op, maar krijgt maar weinig druk van de koppeling. Uiteindelijk bereikt ze het juiste toerental en gaat van start, maar direct daarna gebaart Niek dat het gas eraf moet. De koppeling slipte. Snel terug naar het parc fermée, de boel nakijken en hopelijk daarna nog een poging. Het team werkt hard aan reparatie en lijkt de oorzaak gevonden te hebben. In tussentijd is de trekker tot en met het koppelingshuis uit elkaar geweest… Vakwerk! Snel opbouwen en gas erop!
Renate rijdt de machine opnieuw voor de sleepwagen, toert op en vertrekt. Met een constant toerental en een slippende koppeling rijdt zij richting de 100 meter, maar strandt bij de 94 meter nadat een verstuiver los was gekomen. Dit resulteerde in wat vlammen, maar doofde alweer snel.

De koppeling is dus nog niet zoals die hoort te zijn, maar daar is inmiddels al een oplossing voor gevonden. Verder wordt de wipkar van binnen van een witte verflaag voorzien door Corrie, zodat echt alles spik en span is. Wat zijn we er trots op!

A.s. zaterdag staat de Prostock klasse om 21.00u gepland in Zundert. Wij kijken ernaar uit en zijn klaar voor de revanche!