Made’s Powerweekend

1e plaats National
5e plaats Eurocup

Wauw! Wat een weekend. Het is nog maar net doorgedrongen of de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur.

Even terug. Afgelopen weekend was het zo ver, onze thuiswedstrijd. We hebben er naartoe geleefd, maar toch brengt zo’n thuiswedstrijd altijd wat extra spanning met zich mee.
Het weekend begon gezellig druk met de relaties van Berende spoor- en grondwerken. Een mooie ploeg van ca. 110 personen hebben wij op vrijdag mogen ontvangen.
Op zaterdag stond de National-competitie gepland. Door een ietwat uitgelopen wedstrijdschema werd besloten om ‘floating finish’ te gaan rijden. Oftewel, iedereen één run mits over de 110 meter. Dan volgt alsnog een finale. Wij zijn als laatste deelnemer aan de beurt, echter volgden na ons nog twee teams die hun proeftrek over deden. Niek zet Renate voor de sleepwagen en het optoeren kan beginnen. Al rollend begint de run, waarna het gas er vol op gaat. Wat een dijk van een run. Ruim over de 105 meter wordt de sleepwagen weg gezet, goed voor de eerste afstand! Er moesten nog twee deelnemers, maar met een derde plaats zouden we al heel erg tevreden zijn. Maar wat blijkt? Onze afstand blijft de verste! Eerste plaats!!!
Na een voorzichtig feestje is het op zondag tijd voor de Eurocup-klasse. Omdat het vaderdag is, zit Jack op de bok. Weer zijn we als laatste aan de beurt. Jack staat voor de sleepwagen en geeft gas alsof hij het nog steeds wekelijks doet. 100 meter, full pull! Finale! Yes. In een finale van vijf sterke deelnemers werd het spannend, wat zouden we hier kunnen presteren? De tweede run gaat van start en Jack kiest koers. Strakke run, maar de trekker houdt niet aan. Bij 90 meter staat de machine stil. Toch goed voor een 5e plaats tussen de Europese toppers. Wat een prestatie.
Op zaterdag en zondag hebben we ook nog verschillende sponsoren en vrienden mogen ontvangen. Ontzettend bedankt voor de komst en voor jullie steun. We hebben ervan genoten.
Daarbij heeft het volledige team drie dagen paraat gestaan en geholpen bij het barbecueën, serveren en verwelkomen van onze gasten. Super bedankt.

A.s. zondag rijden we in Hoeven. Om 16.15u staat de Prostock klasse gepland. Met de prestatie van afgelopen zaterdag staan we inmiddels op een vierde plaats, 9 punten van de nummer één. We gaan zondag weer op puntenjacht!