Koudekerk

Koudekerk a/d Rijn
Schade na proeftrek

De trekker is na Brande hevig onderzocht. Een kapotte zuiger en kapot stelboutje van de stoterstang waren het resultaat van de kortstondige run. Vol goede moed gingen we naar de volgende wedstrijd; Koudekerk a/d Rijn. Een nieuwe wedstrijd voor ons.

In eerste instantie waren we uitgenodigd om de hele dag bij de New Holland dealer te komen staan op het evenement. Gezien de vele sleuteluurtjes had het team een half dagje rust gekregen, dus werd er kort na de middag vertrokken. Eenmaal aangekomen bleek het een goed verzorgd familie-evenement. Voor de kinderen waren er verschillende (kosteloze) attracties en voor de volwassenen speelden er bands, stond er een klompenmakerij (op stoommachine) en was er een tentoonstelling van diverse dealers. 
Na aankomst werden we door het publiek van het middagprogramma geleid (standaard tractoren reden overdag) en zo werden we naar een prachtig plekje aan het eind van de wedstrijdbaan gebracht. We stonden weer mooi ‘in the picture’!

Toen het middagprogramma was afgelopen werd het hele terrein leeggeruimd en klaar gemaakt voor het avondprogramma (een Farmstock-klasse, Light modified en Prostock). Ondertussen konden wij met het hele team een heerlijke maaltijd halen in de medewerkerstent (hiervoor hoefde alleen Corrie een roze medewerkersshirt aan te doen…). Goed geregeld!

Als derde klasse waren wij aan de beurt. Wij hadden de proeftrek. Daar hoef je niet blij mee te zijn als je net de motor open hebt gehad (maar eigenlijk ben je er sowieso meestal niet blij mee), de kans is namelijk groot dat je een extra run moet maken. En dat bleek ook nu het geval te zijn. Het was een losse baan en de start was nog even de vraag. Renate toert op, laat de machine rollen en dan gaat het gas erop. Het is een goede run en er moet hard gewerkt worden. Bij de 90 meter merkt Renate dat de snelheid eruit gaat en gaat van het gas. De sleepwagen gaat uiteraard lichter. Jammer, dat betekend een extra run.
Het team maakt de machine gereed voor de officiële run. Eenmaal klaar om voor de sleepwagen te rijden ziet Stefan dat er diesel onder de machine druppelt. Machine stil en even kijken. Veel tijd was er niet, want wij waren laatste deelnemer en dan heb je maar recht op zes minuten extra tijd. Er bleek een verstuiverleiding af te liggen. Deze werd snel gehaald in de vrachtwagen en vervangen, maar de tijd tikt door. Helaas slaagt het team er niet op tijd in om de leiding te vervangen. Helaas, geen officiële afstand en slechts hookpoints.

Aankomende zondag rijden we in het Hongaarse Hajdúböszörmény. Om 14.00u zal gestart worden met de kwalificatie en om 15.30u met de finale. We zullen proberen om live te gaan, maar we hebben geen idee of daar een degelijke internetverbinding is. Op vrijdag beginnen we met Tractor carnival. We gaan dan met een vrachtwagen met dieplader met onze trekker erop door het dorp. We maken het mee…