Great Eccleston

Great-Eccleston

Na de wedstrijd in Zele werd de machine nagekeken en klaargemaakt voor de Eurocup-wedstrijd in het Britse Great-Eccleston.

Op donderdagavond vertrok het team richting Rotterdam om daar de nachtboot te nemen richting Hull. Vrijdagochtend 8.30 uur kwamen we aan en met nog een rit van drie uur te gaan, waren we al op tijd op het terrein. ’s Avonds werden enkele Britse klassen verreden onder het genot van enige typisch Britse buien. Gelukkig beloofde het op zaterdag goed weer te worden.

Zaterdag. Rond 20.00 uur was het tijd voor de Eurocup Prostock klasse. De Blue Hazard stond als 7e op de startlijst. Er lag een goede baan, maar de zijkanten hadden minder grip. Oftewel, strak door het midden. Diverse teams hadden fullpull gereden, dus daar gingen we. Stefan zet Renate keurig voor de sleepwagen en het optoeren kan beginnen. Met de lichte schemering is er een mooi vlammenspel te zien, alvorens het gas er vol op kan. Er komt direct veel snelheid in de machine en Renate heeft de juiste koers te pakken. Strak naar het einde. Yes! Finale! Nadat Renate alle enthousiaste Britten heeft begroet, en zij bijna terug is in het parc fermée, hoort ze ineens een schrapend geluid. Snel de machine stil en de koppen bij elkaar. Dit is niet goed. Reden om af te melden voor de finale. Jammer.

Afgelopen week is gebleken dat de oorzaak van het schrapende geluid een kapotte naaldlager van de nokkenas is. Deze is inmiddels vervangen en de machine staat klaar voor de wedstrijd in Alphen a.s. zaterdag. Om 17.30 uur staat de National Prostock klasse gepland.
Op zondag wordt het EK verreden, waar we ons helaas niet voor hebben geplaatst. Maar uiteraard geeft ons dit de mogelijkheid om weer eens van onze eigen klasse op topniveau te kunnen genieten!