Grand-National & Eurocup Putten

Op zaterdag 8 juli stond de Prostock klasse gepland. Het beloofde een spannende klasse te worden, want met één klasse werd gecombineerd voor zowel de Grand-National als de Eurocup competitie gereden. Gaat het goed, dan heb je geluk. Maar gaat het mis, dan is het dikke pech. Dit laatste bleek helaas op ons van toepassing te zijn.
De eerste deelnemers was de Britse Ice Bear, welke voorzien was van een nieuwe motor na kapitale schade. Helaas kwam de machine niet in toeren, dus kregen wij de proeftrek. Als tweede deelnemer verscheen de Blue Hazard aan de start. De start was moeilijk, maar Renate kreeg de machine goed op de baan. Met wat kleine correcties werd een afstand van 92 meter behaald. Prima resultaat! Hierna ging de sleepwagen lichter, dus kozen we ervoor om de proeftrek over te doen. Na zes deelnemers waren we opnieuw aan de beurt, dus snel alles klaar maken en daar gingen we weer. Optoeren, vol gas en daar was de Blue Hazard weer goed van start. Helaas strandde de run bij 73 meter, doordat de motor het niet meer rond kreeg. Dit hebben we eerder gezien, zou het dan weer mis zijn? Balen, want iedereen had goede moed na de eerste run.

De afgelopen weken is de machine weer grondig nagekeken. Aanstaand weekend reizen we af naar de het Deense Sdr. Hygum voor een demonstratie.