Grand-National & Eurocup Made’s Powerweekend

Het meest belangrijke evenement van het jaar, wedstrijd in ons eigen Made. Daar hadden we toch wel even andere plannen voor gemaakt dan hoe het nu is gelopen. Helaas. Daarentegen was het op het Blue Hazard VIP-paddock een drukte van jewelste en de sfeer zat er goed in. We hebben vele enthousiaste sponsoren en fans mogen ontvangen. Dat doet ons goed!
Op vrijdagavond had Berende spoor- en grondwerken een groot aantal klanten en personeel uitgenodigd. We mochten een ruime 100 gasten ontvangen en het werd een gezellige avond.
Zaterdag stond de eerste wedstrijd op de planning, namelijk die van de Grand-National competitie. Al vroeg in de klasse waren we aan de beurt. Renate toert op en vertrekt, maar kort daarna stort de machine in. 64.18 meter, 10e plaats. Was ze dan te vroeg weg? Zeker niet. ’s Avonds (lees: ’s nachts) werd er aan de machine gewerkt om zondag weer aan de start te kunnen verschijnen. Het team vond diverse oorzaken van het instorten van de trekker, we hadden goede hoop op de run van zondag!
Zondag was het tijd voor de Eurocup Prostock. Alweer vroeg in de klasse was de Blue Hazard aan de beurt en vol goede moed vertrok het team weer richting het parc fermée. Renate toert weer op en laat de koppeling komen. Even lijkt er wat meer gang in te komen, maar snel daarna stort de motor opnieuw in. 75.57 meter, 12e plaats (van 19 deelnemers). Wat was dat balen… Voor eigen publiek. Jammer.
Het toeval wil dat de klasse op de middelste baan vroeg klaar was. Daarom kwam de organisatie met de vraag of wij nog een demo wilden geven. JA! We hadden namelijk nog een paar kleine puntjes die we wilden testen om zo motorisch defect uit te kunnen sluiten. En als het vaderdag is, dan krijgt papa Jack natuurlijk zijn vaderdagcadeau! Mooi om te zien hoe het team op deze vraag inspeelde (de sleeptrekker stond namelijk al te wachten). Iedereen deed zijn taken en al snel stond de trekker weer helemaal klaar voor de start. Jack stuurt de machine de baan op, zet hem voor de (duidelijk lichter afgestelde) sleepwagen en begint met het optoeren. Na de start zakken de toeren even weg, maar daarna komen de toeren er weer in. Op weg naar de Full Pull stort de trekker in, maar we hebben het publiek wat kunnen laten zien! Dat is dan toch een opluchting.
Op zaterdag en op zondag hebben we sponsoren en fans mogen ontvangen. Er was gezorgd voor een uitgebreide barbecue en onze gastvrouw voorzag iedereen weer van een drankje. Altijd fijn om deze belangrijke personen het grootste en mooiste evenement van Europa te kunnen laten zien. Allen bedankt voor de komst! Het evenement was weer picobello geregeld en we hebben genoten van ons vertrouwde stekkie aan de baan. Organisatie Made’s Powerweekend: bedankt voor weer een prachtige editie!

Op dit moment wordt de trekker grondig nagekeken en er zijn al diverse andere oorzaken boven water gekomen. Verschillende onderdelen zijn vervangen of gerepareerd en daarmee hopen we a.s. Zaterdag in het Drentse Eext weer punten te kunnen pakken.