Grand-National Stroe

Het was een lange weg naar de eerste wedstrijd, maar we hebben het geflikt! De nieuwe vrachtwagen is mee naar de wedstrijd gegaan en de trekker deed het uitstekend.

De weken naar aanloop van Stroe waren hectisch. De vrachtwagen leek bij lange na niet af te komen, maar met hulp uit vele hoeken en door de inzet van de teamleden is het dan toch gelukt. Tot aan de wedstrijddag toe is er ontzettend hard gebikkeld. De laatste week is de vrachtwagen voorzien van aggregaat, werkende laadklep, elektriciteit, stickers, sluitwerk, haken voor bevestiging, lak, deuren, etc.
Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de trekker, dus ook hier is hard aan gewerkt. De trekker is voorzien van een nieuw motorblok en een nieuwe nokkenas met een andere afstelling. Spannend… Het duurde even voor de blauwe aan de gang wilde, maar uiteindelijk klonk het veelbelovend. Dat was een opsteker!

Zaterdagmiddag vertrokken richting Stroe, maar onderweg bleek een luchtslang geklapt te zijn. Het team lost dit op en we konden weer verder. Onderweg hebben we al veel plezier gehad, want het is net een schoolreisje zo met z’n allen in de bakwagen! Eenmaal aangekomen in Stroe was de belangstelling voor de vrachtwagen zeer groot. Moeder van Riet heeft dan ook de hele middag iedereen van koffie en rondleidingen voorzien. Na een flinke bui was het tijd om te gaan warmdraaien en al snel daarna kwam de sleeptrekker ons ophalen. Allemaal prima geregeld door de organisatie.
De hele dag hadden diverse teams moeite met de start, dus het werd even spannend voor onze klasse. De start was tricky, dus na teamberaad was het aan Renate om dit tot een goed einde te brengen. Als vijfde was Renate aan de beurt. Ze toert op, laat de trekker langzaam rollen en geeft vervolgens vol gas. Dit pakte ontzettend goed uit! De kwalificatie voor finale zou plaats vinden tussen de 90 en 100 meter, doordat de start was verlegd. De Blue Hazard reed 89,97 meter en dus sowieso geen finale, maar wel een trekker zonder schade. YES! Uiteindelijk resulteerde dit in een 8e plaats, iets waar wij erg trots op zijn.

De trekker wordt nu nagekeken en klaar gestoomd voor de wedstrijd van a.s. vrijdag in het Zweedse Lidköping. Hier vindt de eerste Eurocup wedstrijd plaats in een deelnemersveld van maar liefst 19 tractoren. Wij hebben er zin in!