Brande

Tractorpulling Brande (DK)
Een overtuigende kwalificatierun werd gevolgd door schade in de finale.

Op vrijdag reed het team traditiegetrouw naar de familie Oppers in het Deense Sønder Felding voor de tuintrekkertrek waar de kinderen aan deelnamen. Zaterdag werden diverse klasses gereden in Brande en op zondag waren we zelf aan de beurt. 

Er golden diverse regels door de lange droogte die ook Denemarken kent. Eind april heeft het voor het laatst geregend. Daarom zijn er onder andere bbq plaatsen aangelegd en emmers met zand over het terrein verspreid voor de sigaretten. Echt Scandinavisch. Daarnaast was er ook een regel dat de trekker alleen in het parc fermée gestart mag worden, dus niet bij de vrachtwagen. Op zondag waren we eerste klasse en vierde deelnemer, dus al op tijd stonden we gewogen en wel klaar om de strijd aan te gaan. Na een rijderspresentatie was het tijd om gas te geven. De deelnemers voor ons haalden fullpull, dus daar gingen wij uiteraard ook voor. Renate en team nemen de instructies door en dan kan het gas erop. Een hele nette fullpull was het gevolg. Dat belooft veel goeds voor de finale. Nadat ook andere teams zich bij de finale hadden gevoegd, konden we weer. Opereren, koppeling los en gas. Helaas valt direct de druk weg en “sterft” de motor af. Jammer.

Eenmaal thuisgekomen bleek na stevige inspectie dat er een zuiger en een verstelbout van de stoterstang afgeschreven waren. Inmiddels zijn deze weer gerepareerd en klaar om te gaan.

Aanstaande zaterdag rijden we in Koudekerk a/d Rijn voor de National-competitie. Met nog vier wedstrijden te gaan wordt het spannend. We zullen weer live gaan op Facebook!