Grand-National Montfoort

Afgelopen zaterdag 12 augustus zijn we afgereisd naar het Utrechtse Montfoort. Het is spannend, want we staan laatste in het algemeen klassement. Het team dat als laatste eindigt degradeert naar de National prostock. Met nog maar twee wedstrijden te gaan begint de spanning op te lopen.
Door het slechte weer is de wedstrijd één uur uitgesteld. De baan is zoals altijd een uitdaging, maar dat kunnen we. Door de nieuwe afstellingen van de motor klinkt hij als nooit tevoren, dus vol vertrouwen gingen we naar het parc fermée. De twee belangrijkste deelnemers starten voor ons; Dams Rooster (één punt meer) en HyTech Redneck (gedeeld laatste). Deze teams reden respectievelijk 93 en 94 meter. Het team wist wat hen te doen stond.
Op het laatste moment werd de strategie nog gewijzigd, want de baan bleek ontzettend veranderd te zijn gedurende de klasse. Renate krijgt de orders en rijdt de machine voor de sleepwagen. Ze toert de machine op, gaat soepel van start en trekt het gas volledig open. De trekker reageert perfect, maar de snelheid komt er niet in. Een perfecte run, maar deze strandde op een afstand van 92,57 meter. Dat is te weinig… Het team is niet ontevreden, want alles was eigenlijk goed. De machine presteerde, de tactiek was goed, de bandenspanning was prima, maar dit alles blijkt in het huidige deelnemersveld gewoon niet voldoende. Desondanks zijn wij ervan overtuigd dat onze machine tot meer in staat is. We zijn namelijk al vierde en vijfde geworden van de Eurocup klasse. Dan ben je niet tevreden met een 10e plaats in de Grand-National.

Met nog één wedstrijd te gaan zetten wij alles op alles. We moeten minimaal vijf punten inlopen om in de competitie te mogen blijven. De twee eerder genoemde teams staan gedeeld tiende. Wij zien kansen!

De goede prestaties in de Eurocup competitie hebben geleid tot een EK plaatsing. Erg bijzonder voor ons team, want de laatste plaatsing was 17 jaar geleden!
Het EK wordt dit jaar in Stroe gereden op 8 en 9 september. Onze klasse zal op 9 september worden verreden. Het is toch wel dubbel als je in de ene competitie op degraderen staat en in de andere competitie je sinds jaren voor het EK weet te plaatsen. Het is een gek spelletje…